Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI
 

Vsa vsebina na strani in podstraneh spletnega mesta mikakcija.si je avtorsko za┼í─Źitena. Spletno mesto (vklju─Źno z vsemi njenimi podstranmi) je samo za lastno uporabo in splo┼íno informiranje. V primeru uporabe spletnega mesta (brskanje, pridobivanje informacij, uporaba aplikacije, ipd.) velja, da se strinjate s splo┼ínimi pogoji poslovanja, navedenimi na tej strani. V primeru, da se s splo┼ínimi pogoji ne strinjate, velja, da spletnega mesta (brskanje, pridobivanje informacij, nakup ipd.) ne smete uporabljati. Pridr┼żujemo si pravico do spremembe splo┼ínih pogojev, kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe v veljavnost stopijo takoj po spremembi. Varstvo podatkov, kot navedeno na tem spletnem mestu, je sestavni del splo┼ínih pogojev.

Avtorske pravice
 

Oblika spletnega mesta in vse njene vsebine, v kolikor ni druga─Źe navedeno, so za┼í─Źitene s pravicami avtorske, industrijske in intelektualne lastnine. Programska koda, informacije, besedila, slike, ali druge grafi─Źne elemente, ki jih najdete na tej spletni strani, lahko uporabite izklju─Źno za svojo osebno, nekomercialno rabo, pod ─Źimer razumemo ogledovanje, ter je ne smete, ne v celoti ne delno, uporabiti, reproducirati, spremeniti, prena┼íati, odobriti ali objaviti v celoti ali po delih, razpo┼íiljati, licencirati ali izdati v obliki publikacij v kakr┼ínekoli namene brez predhodnega pisnega dovoljenja upravitelja in/ali lastnika spletnega mesta.

Opredelitev pojmov
 

Upravitelj spletnega mesta je podjetje ali posameznik, ki je hkrati tudi lastnik spletnega mesta in samostojno ali v sodelovanju z zunanjimi izvajalci skrbi za pravilno delovanje spletnega mesta.

Skrbnik ali vzdr┼żevalec spletnega mesta je podjetje ali posameznik, ki je od upravitelja spletnega mesta poobla┼í─Źen za vzdr┼żevanje, spremembe, dopolnitve na spletnem mestu in jih izvaja po navodilih upravitelja.

Osebni podatki pomenijo katerokoli informacijo v zvezi z dolo─Źenim ali dolo─Źljivim posameznikom (v nadaljevanju posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki). Dolo─Źljiv posameznik je tisti, ki ga je mo┼żno neposredno ali posredno dolo─Źiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, naslov, podatki o lokaciji ali drugo.

Obdelava podatkov pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvajajo v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot so zbiranje, bele┼żenje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, raz┼íirjanje ali druga─Źno omogo─Źanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uni─Źenje.

Upravljavec osebnih podatkov pomeni fizi─Źno ali pravno osebo, javni organ, agencijo ali drugo telo, ki samo ali skupaj z drugimi dolo─Źa namene in sredstva obdelave.

Obdelovalec osebnih podatkov pomeni fizi─Źno ali pravno osebo, javni organ, agencijo ali drugo telo, ki obdeluje osebne podatke v imenu in po navodilih upravljavca.

Uporabnik osebnih podatkov pomeni fizi─Źno ali pravno osebo, javni organ, agencijo ali drugo telo, ki so mu bili osebni podatki razkriti, ne glede na to, ali je tretja oseba ali ne.

Splo┼íne dolo─Źbe
 

Upravitelj spletnega mesta bo posku┼íal zagotavljati a┼żurnost in to─Źnost podatkov na spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi to─Źnosti in/ali a┼żurnosti. Upravitelj spletnega mesta prav tako lahko zagotavlja fotografije izdelkov in storitev, za katere velja, da so simboli─Źne narave in ni nujno, da zagotavljajo lastnosti izdelkov in/ali storitev. Objavljene vsebine nimajo zna─Źaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno. Upravitelj si pridr┼żuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila iz tehni─Źnih, pravnih, poslovnih ali drugih razlogov spremeni vsebino spletnega mesta. Vse vsebine lahko upravitelj spreminja brez obveznosti o obve┼í─Źanju uporabnikov in ne odgovarja za posledice povzro─Źenih sprememb.

Upravitelj spletnega mesta skrbi, da so vse storitve na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu, vendar ne jam─Źi, da bodo elektronske storitve delovale brez prekinitev, brez te┼żav, pomot ali napak, prav tako tudi ne jam─Źi za uspe┼ínost uporabe teh storitev. Izklju─Źena je vsakr┼ína kazenska in civilna odgovornost za izgubo ali okrnjeno dostopnost podatkov ali kakr┼ínokoli drugo slu─Źajno, posredno, posebno ali posledi─Źno ┼íkodo, ki bi izvirala iz uporabe ali morebitne nezmo┼żnosti uporabe spletnega mesta, vklju─Źno in brez omejitev glede izgubljenega prihodka ali pri─Źakovanega dobi─Źka, izgube dobrega imena, poslov ali podatkov, tehni─Źnih napak, napak pri cenah, dobavnih rokih, opisih izdelkov, opisih storitev ali napa─Źnega delovanja spletnega mesta.

V zakonsko dovoljenem obsegu je prav tako izklju─Źena vsaka odgovornost lastnika, upravitelja ali katerekoli druge pravne ali fizi─Źne osebe, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega mesta mikakcija.si ter katerekoli druge pravne ali fizi─Źne osebe, ki je na kakr┼íenkoli na─Źin povezana s spletnim mestom mikakcija.si.

Piškotki
 

Spletna stran vsebuje t. i. pi┼íkotke (Cookies) zaradi uresni─Źevanja namena nemotenega delovanja strani. Upravljavec ne zbira nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani, razen podatkov, navedenih v splo┼ínih pogojih.
 

Pi┼íkotek, znan tudi kot HTTP-pi┼íkotek, je del─Źek informacij, ki jih spletne strani shranijo na uporabnikov spletni brskalnik med brskanjem. Ko uporabnik obi┼í─Źe stran naslednji─Ź, spletni brskalnik posreduje ta del─Źek informacij nazaj spletni strani, ki je to informacijo shranila. 

Uporablja jih ┼że ve─Źina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi pi┼íkotki niso ┼íkodljivi, saj se uporabljajo za razli─Źne namene in bi bila brez njih uporaba spletnih strani zelo okrnjena. Uporabljajo se za prijavljanje v razne spletne strani z uporabni┼íkim imenom in geslom, shranjevanje ko┼íarice v spletnih trgovinah, vodenje statistike obiska spletnih strani, itd.

Pi┼íkotki imajo tudi svojo ┼żivljenjsko dobo, ki se razlikuje glede na naloge pi┼íkotka. Pi┼íkotek se lahko shrani za nekaj minut, ur ali celo za neomejen ─Źas.

Vi odlo─Źite, ali boste dovolili shranjevanje pi┼íkotkov na va┼íi napravi. Nastavitve za pi┼íkotke lahko nadzirate in spreminjate v va┼íem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

─îe pi┼íkotke izklju─Źite, so lahko nekatere mo┼żnosti spletne strani onemogo─Źene. Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo pi┼íkotkov, razen da jih onemogo─Źite.

Varovanje osebnih podatkov
 

Upravitelj spletnega mesta mikakcija.si se pri svojem poslovanju zavzema za korektno in varno uporabo osebnih podatkov. Osebni podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletnem mestu mikakcija.si ali kako druga─Źe (po telefonu, preko e-po┼íte, idr.), so strogo zaupni in se obravnavajo kot zaupne informacije, zato brez pravne podlage ne bodo posredovani nepoobla┼í─Źenim tretjim osebam.

Osebni podatki se ne tretirajo kot ob─Źutljivi podatki.

Soglasje za obdelavo in varovanje osebnih podatkov
 

Uporabnik spletnega mesta mikakcija.si izrecno sogla┼ía, da se za namen uporabe spletnega mesta in zagotavljanja elektronskih storitev, s tem povezanega upravljanja sistema ter obve┼í─Źanja uporabnika, zbirajo in obdelujejo osebni podatki uporabnika. Zbirajo se samo podatki, potrebni za pravilno izvedbo storitev in komunikacijo med upraviteljem in/ali lastnikom ter uporabniki spletnega mesta. Pridr┼żujemo si pravico tako pridobljene podatke in v skladu s splo┼ínimi pogoji, kot objavljenimi na tem spletnem mestu, tudi vse ostale podatke uporabljati nepretrgoma in brez omejitev za potrebe upravitelja, lastnika ali ponudnika, kot je navedeno v splo┼ínih pogojih, dokler uporabnik spletnega mesta temu izrecno ne nasprotuje.

Osebni podatki, pridobljeni na spletni strani, so pridobljeni na na─Źin, skladen z uredbo evropskega parlamenta GDPR, pri ─Źemer velja, da se s potrditvijo splo┼ínih pogojev uporabnik strinja in podaja izrecno dovoljenje za uporabo posredovanih osebnih podatkov za namene nadaljnje komunikacije med upraviteljem in uporabnikom. Velja, da je uporabnik seznanjen z namenom obdelave osebnih podatkov, dostopnostjo osebnih podatkov in mo┼żnostjo izbrisa.

Še posebej se uporabnik strinja z obdelavo osebnih podatkov za potrebe izvajanja pogodb in ukrepov pred sklenitvijo pogodbe, brez omejitev.

Za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP-naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno mesto mikakcija.si.

Interni akt o varstvu podatkov, v kolikor obstoje─Ź, je sestavni del splo┼íni pogojev in je dostopen na sede┼żu upravljavca.

Osebna privolitev uporabnika
 

Upravljavec zagotavlja mo┼żnost osebne privolitve uporabnika, kjer je to potrebno, brez vnaprej izpolnjenega potrditvenega okenca (v primeru direktnega kontakta preko elektronske po┼íte, telefona, na podlagi spletnega mesta). Osebna privolitev uporabnika je njegova prostovoljna izjava volje, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za dolo─Źen namen, in je dana na podlagi informacij, ki mu jih zagotavlja upravljavec s temi splo┼ínimi pogoji.

Analiza in statistika
 

Osebni podatki, pridobljeni na podlagi obiska spletnega mesta, se ne hranijo ali pa se hranijo v anonimni obliki in kot tak┼íni niso povezljivi z uporabniki. Orodje, ki s temi podatki razpolaga, je Google Analytics, skladno s tem velja, da je podjejte Google LLC v zakonsko dovoljenem obsegu obdelovalec podatkov. V primeru, da se obiskovalec s tem ne strinja, mu je v skladu s splo┼ínimi pogoji prepovedana uporaba spletnega mesta mikakcija.si. Tako pridobljeni podatki niso ob─Źutljivi, ob obisku strani je obiskovalec tudi na to opozorjen.

Hramba osebnih podatkov
 

Podatki, ki jih zbira upravitelj spletnega mesta, se hranijo za potrebe upravitelja spletnega mesta v skladu s splošnimi pogoji. Osebni podatki se hranijo na spletnem mestu (kot povpraševanje) in v primeru nadaljnje komunikacije z uporabnikom v drugih bazah podjetja (CRM, Programska oprema za blagovno poslovanje, Excel).

Uporabnik lahko zahteva vpogled v svoje osebne podatke ali podatke o obdelavi njegovih osebnih podatkov s strani poobla┼í─Źenih oseb s pisno pro┼ínjo, ki jo naslovi na elektronski naslov upravitelja spletnega mesta mikakcija.si.

Komuniciranje na daljavo
 

Upravitelj spletnega mesta mikakcija.si bo z uporabnikom stopil v stik s sredstvi komuniciranja na daljavo (elektronske novice, akcije, popusti ipd.), le ─Źe ta temu ne bo izrecno nasprotoval. Pri tem bodo elektronska komercialna sporo─Źila kot taka jasno razpoznavna, po┼íiljatelj bo jasno razviden, pogoji za sprejem posebnih ponudb bodo nedvoumno ozna─Źeni, hkrati pa bo jasno predstavljen na─Źin odjave od prejemanja oglasnih sporo─Źil.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
 

Podatki, ki jih upravitelj spletnega mesta mikakcija.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, ─Źe tako dolo─Źa veljavna zakonodaja oz. v primeru, da je tak┼íno ukrepanje potrebno za postopke pred sodi┼í─Źi ali drugimi dr┼żavnimi organi.

Dostopnost osebnih podatkov
 

Osebni podatki se hranijo na spletnem mestu mikakcija.si v primeru oddaje povpraševanja in so dostopni upravitelju spletnega mesta in skrbniku. Velja, da upravitelj upravljavec osebnih podatkov in skrbnik spletnega mesta obdelovalec. Obdelovalec osebnih podatkov ne sme in ne more uporabljati za lastne potrebe ter jih lahko uporablja samo za potrebe upravljavca osebnih podatkov, po navodilih upravljavca.

Dostop do osebnih podatkov je prav tako omogo─Źen ponudnikom gostovanja, ki po medsebojni pogodbi brez dovoljenja upravljavca ne sme dostopati do osebnih podatkov.

Velja, da imajo dostop tudi zaposleni in poobla┼í─Źene osebe upravitelja in obdelovalca v zakonsko dovoljenem obsegu. Vse te osebe se zave┼żejo k skrbnemu varovanju osebnih podatkov.

Za┼í─Źita osebnih podatkov
 

Osebni podatkov so za┼í─Źiteni in skrbimo, da je nepoobla┼í─Źenim osebam onemogo─Źen dostop do njih. V primeru kr┼íitve tega ─Źlena se zave┼żemo uporabnika o morebitnem nepoobla┼í─Źenem dostopu do njihovih osebnih podatkov obvestiti.

Odgovorna oseba za varstvo podatkov
 

Odgovorna oseba je dolo─Źena v internem aktu o varstvu podatkov in se na zahtevo uporabnika razkrije. Zaradi varstva podatkov ni objavljena javno na spletu.

Pravice posameznikov
 

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima pravico do vpogleda v osebne podatke, ki se obdelujejo. Prav tako ima pravico zahtevati popravek ali dopolnitev svojih osebnih podatkov kot tudi izbris svojih osebnih podatkov, brez obrazlo┼żitve in brez vzroka, kar stori z elektronskim sporo─Źilom, naslovljenim na elektronski naslov info@mik-ce.si.

Kon─Źne dolo─Źbe
 

Spletno mesto in vse podstrani so v lasti in upravljanju podjetja MIK, d.o.o., Celjska cesta 55, 3212 Vojnik, ID: SI 70919844, ki je hkrati tudi upravljavec osebnih podatkov. Podjetje je hkrati tudi skrbnik spletnega mesta mikakcija.si.

Uporabniki osebnih podatkov pa so v skladu s splo┼ínimi pogoji tudi podjetja Hitrost.com d.o.o., Cesta ┼żelezarjev 8B, 4270 Jesenice, ID: SI 42864046 kot ponudnik gostovanja, in podjetje Google LLC, 1600 Amphiteatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States, kot ponudnik analiti─Źnega orodja in hkrati obdelovalec osebnih podatkov v anonimni obliki.

Splošni pogoji stopijo v veljavo z dnem 1. 1. 2019. Vse spremembe in dopolnitve stopijo v veljavo z dnem objave na spletnem mestu.